fredag 16 oktober 2009

Gulaschsoppa med köttfärs

4 personer

INGREDIENSER
1 gul lök
1 grön paprika
3–4 potatisar
250 g köttfärs
1 tsk paprikapulver
2 krm vanlig kummin
1 krm kajennpeppar
2 krm salt
1 l vatten + 2 köttbuljongtärningar
2 msk koncentrerad tomatpuré
gräddfil till servering

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och tärna potatis, lök och paprika.
2. Stek grönsakerna i lite olja tills löken blir genomskinlig, den ska inte ta färg.
3. Lägg över hacket i en kastrull och ta lite nytt matfett i pannan och stek köttfärsen tillsammans med kryddorna tills den blir smulig.
4. Tippa också köttfärsen i kastrullen.
5. Häll på vatten, smula i buljongtärningar och rör i tomatpuré.
6. Låt soppan koka 12–15 minuter, potatisen ska vara ordentligt mjuk. Smaka om det behövs mer salt.
7. Ringla, om du vill, lite gräddfil i skålarna med soppa.

Från DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar